Tuntikuvaukset

Tuntikuvauksessa pyrimme kuvailemaan tuntien sisältöä mahdollisimman hyvin. Mutta jokainen opettajallamme totuttaa tunnin yksilöllisellä tyylillään. Jos sinulla on toiveita tai palautetta tuntien sisällöstä kuulemme ajatuksesi mielellään!

Selän hemmottelu jooga

Tule kanssani huoltamaan ja hemmottelemaan selkää terapeuttisella jooga harjoituksella. Jos selälläsi on taipumusta kipeytyä tai ryhti tuntuu painuvan kasaan, kannattaa tulla kokeilemaan tuntia. Selkä on tärkeä tuki koko keholle ja sitä sopii hemmotella ja huoltaa vaikka, mitään vaivoja ei olisikaan. Tunti sopii hyvin iltaan. Rauhallinen liike huoltaa selkää ja laskee kierroksia. Voit tunnin jälkeen mennä kotiin hyvillä mielin nukkumaan.

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta, sillä liikkeet tehdään yksi kerrallaan rauhallisesti. Teemme tunnilla maltillisia selän taaksetaivutuksia, kiertoja, sivutaivutuksia ja eteentaivutuksia. Tunti sopii kaikille, jokainen tekee oman harjoituksen oman kehon ehdoilla. Ota tunnille mukaan isohko kylpypyyhe, käytämme sitä apuna harjoituksessa.


Dynaaminen Hath

Tunti on suunniteltu voimistamaan koko kehoa.  Voimistavissa asanoissa viivytään hetkiä, jolloin lihakset pääsevät työskentelemään. Ehdit hengittää ja keskittää mielen. Tämä tunti vahvistaa sinua sisäisesti ja ulkoisesti!

Asanoista annetaan vaihtoehtoja, joten voit joko edetä tai pysyä ensimmäisessä vaihtoehdossa. Jokainen voin näin ollen tehdä oman näköisen ja tasoisen harjoituksen! Aina saa myös hengähtää lapsen lepoasennossa. Tai voit haastaa itsesi ehkä myös jopa epämukavuusalueelle.


Lempeä flow

Tämä tunti on rakennettu joogan perusliikkeistä. Tällä tunnilla liikutaan lempeästi ja hitaasti. Ehdit nauttia asennosta ja hengityksestä ja löytää asentoihin juuri sinulle sopivat linjaukset. Harjoitus voi olla yllättävänkin tehokas, kun pääset keskittyneesti viipyilemään muodoissa. Harjoitus puhdistaa, vahvistaa ja tasapainottaa kehoa ja mieltä. Tunti sopii erinomaisesti aloittelijalle. Tunti sopii myös kokeneelle joogaajalle silloin, kun keho ja mieli kaipaa lempeää harjoitusta tai haluat keskittyä rauhassa asentojen linjauksiin ja hengitykseen.


Palauttava jooga

Tämä tunti sopii kehon- ja mielenhuollon tunniksi erinomaisesti! Tunnilla liikutetaan kehoa rauhallisesti tunnustellen. Ajatuksena palautella keho ja mieli rentouden tilaan työviikon jälkeen. Yhdistetään tunnilla lempeää liikettä ja palauttavia yinjoogan ja restoratiivisenjoogan muotoja. Loppurentoutuksen aikana voit vastaanottaa tiibetiläisten äänimaljojen soinnit!


Toimistotyöntekijän jooga

Tämä tunti on suunniteltu ”täsmälääkkeeksi” toimistotyöntekijän yleisimpiin kehon ja poukkoilevan mielen haasteisiin. Tällä tunnilla haetaan liikettä ja nestekiertoa selän välilevyihin kiertäen ja taakse taivuttaen. Avataan rintarankaa ja niskahariajumeja. Avataan kireyksiä lonkankoukistajista ja pakaroista. Opitaan rentoutumaan. Ja hengähdetään hetki oman itsen äärellä.


Yinjooga

Suosittu Yinjooga rentouttaa kehoa ja nollaa kierrokset. Rauhalliset ja pitkäkestoiset venytykset rentouttavat, avaavat kehon kireyksiä, syviä kudoksia ja lisäävät nestekiertoa. Harjoitus keskittyy pysähtymiseen ja irti päästämiseen niin kehon kuin mielenkin osalta. Osa venytyksistä voi tuntua tiukoiltakin, mutta harjoitus laskeutuu aina lempeästi kohti loppurentoutusta. Yinjooga on avaava ja rentouttava harjoitus  ja näin ollen tukee erinomaisesti muuta liikuntaa ja auttaa kehoa palautumaan. Ota mukaan villasukat ja mahdollisimman mukavat ja lämpimät vaatteet. Tunti sopii kaikille.


Yin&Yang- jooga

Ihana yhdistelmätunti, jossa vastakohdat täydentävät toisiaan. Tunnilla yhdistetään kaksi vastakkaista energiaa yin ja yang, joiden liikkeestä maailmankaikkeus koostuu Taolaisen filosofian mukaan. Puolet tunnista liikutamme kehoa ja annamme dynaamisen liikkeen vahvistaa kehoa. Toinen puoli tunnista pysytään staattisen yin joogan maailmassa ja avataan kehoa pitkillä venytyksillä. Tosin sanoen kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Samalla tunnilla saat liikettä kehoon ja pidempiä venytyksiä. Mieli ja keho rauhoittuu ja vahvistuu. Jos sinulla on aikaa tulla vain yhdelle joogatunnille viikossa niin suosittelemme tätä tuntia!


Rocket Jooga

Rocket jooga on loistava vaihtoehto ashtangajoogalle, sillä tunnin asanat ja rakenne pohjautuvat ashtangajoogaan, mutta tunti sallii asentojen muunnokset ja väliin jättämiset joogaajan taito- ja kuntotason mukaan.

Rocket jooga on nopeatempoinen ja dynaaminen tunti. Tunti alkaa aurinkotervehdyksillä ja sarja sisältää seisoma- ja istuma-asanoita, taivutuksia ja kiertoja, sekä ashtangajoogan 2. sarjasta tuttuja käsitasapainoja.

Asanoiden linjaukset mukautetaan kehon tarpeiden mukaan. Tarvittaessa asanoita voi joko jättää väliin tai löytää vaihtoehtoja, sen sijaan että pysyttäisiin tiukasti kiinni hierarkiassa ja lineaarisissa muodoissa, jotka eivät välttämättä sovellu oman kehon tarpeisiin.

Rocket jooga on suunniteltu lisäämään liikkuvuutta ja voimaa sekä rauhoittamaan mieltä. Opit kuuntelemaan oman kehon tuntemuksia ja säätelemään harjoituksen tehoa. Tunti opettaa harjoittajilleen myös nöyryyttä. Kaikkea ei voi osata ensimmäisellä kerralla, ei ehkä vielä moneen vuoteenkaan.

Kun harjoituksesta alkaa tulla tutun tuntuinen, kiinnittyy huomio myös vinyasajoogassa olennaiseen liike-hengitys-meditaatioon, jossa tavoitteena on liikkeen ja hengityksen yhteistyö. Tietoinen hengitys asanoissa edistää myös keskittymiskykyä.

Tunti edellytetään kokemusta joogan asentoharjoittelusta tai vastaavasta kehonhallintaa vaativasta lajista. Tunnit sisältävät haastavampia kehonhallintaan, liikkuvuuteen, tasapainoon ja lihasvoiman käyttöön liittyviä liikkeitä ja sarjoja, mutta kaikki liikemuunnokset ovat sallittuja.


Tiibetiläinenjooga

Tiibetiläisten munkkien kehittämän nuoruudenlähteenäkin tunnetun asana sarjan. Tämä sarja soveltuu kaikille! Harjoitus vahvistaa keskivartaloa, notkistaa selkärankaa ja lisää energiaa. Sarja soveltuu kaikille, koska voit oman tason mukaan säädellä asanoiden syvyyttä. Halutessasi saat lihakset tutisemaan tai voit ottaa tilanteesi mukaan kevyemmin.

Tunnin lopussa rentoudutaan ja rauhoitutaan tiibetiläisten äänimaljojen sointiin ja annetaan äänen värähtelyn huuhdella kekoa ja mieltä.


Huomioithan oman kehosi mahdolliset liikerajoitukset tai traumat ja otathan yhteyttä, jos sinulla herää kysymyksiä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja autamme sinua löytämään omanlaisesi tunnit valikoimastamme. Jos olet raskaana ja sinulla ei ole aiempaa kokemusta joogasta, suosittelemme sinua etsimään erillisen raskausjoogaryhmän. Raskausajan joogaa meillä ei ole vielä valitettavasti tarjolla. Jos olet joogannut säännöllisesti ennen raskautta voit omaa kehoa kuunnellen jatkaa harjoitusta. Huomio, että kaikki hengitysharjoitukset eivät sovi raskauden aikana.

Varauskalenterista näet tuntien aikataulut. Ja voit maksaa ja varata tunnin.

Lue myös saapumisohjeet.

Kiinnostuitko?

Varaa omaan tilanteeseesi sopiva tunti ja olet jo askeleen edempänä joogan polulla. Ole rohkeasti yhteydessä mikäli haluat kysyä lisätietoja.

Siirry tuntivaraukseen